Henk Lugtenburg heeft de deur al open gezet en hoopt op minstens 300 zakken kleding en schoenen
Henk Lugtenburg heeft de deur al open gezet en hoopt op minstens 300 zakken kleding en schoenen Martin van Gurp

A.s. zaterdag 10.00 uur Sam’s Kledingactie

Algemeen 325 keer gelezen

Brielle - Aanstaande zaterdag is er weer een kledinginzameling voor het goede doel. Aan iedereen in Den Briel en omgeving de vraag om nog goed te gebruiken kleding in gesloten zakken tussen 10.00 uur en 12.00 uur in te komen leveren. Dat moet gebeuren in de Venkelstraat, tegenover de ingang van CBS het Geuzenschip.  

‘Vorig voorjaar hadden we groot succes. Toen werden maar liefst 275 zakken aangeboden’, zegt Henk Lugtenburg.  ’Stiekem hoop ik deze keer op 300 zakken. Want dit najaar gaan we voor onderwijskansen voor kinderen in Oeganda. Te veel kinderen in Oeganda weten niet eens wat onderwijs is, terwijl het de basis vormt om uit de armoedecirkel te ontsnappen en kinderen daardoor een betere toekomst voor zichzelf kunnen creëren!’  Met de steun in de vorm van kleding en schoenen zorgt Sam’s Kledingactie er samen met Cordaid voor dat de kinderen die niet (meer) naar school gaan of na Covid-19 niet terug zouden komen, toch weer naar school gaan of op school blijven. ‘Daarom ga ik zaterdag voor niet minder dan 300 zakken kleding en schoenen.’

Het geld dat daarmee verdiend wordt, is belangrijk om de hulp te blijven geven, zoals Cordaid dat al jaren in landen als Oeganda doet. ‘Ga dus de zolder op, duik de berging in, kijk in de kasten op zoek naar kleding en schoenen. ‘Juist dit jaar, met alle ellende rond corona, is een geslaagde kledinginzameling belangrijk’, benadrukt Lugtenburg. Voor meer informatie; bel met Henk Lugtenburg, telefoonnummer 06-189 63 501.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant