Robin Dijkman (r) probeert oud OVV-spits Dick Tijdeman (nu HBSS) het scoren te beletten. (Foto: Wil van Balen)
Robin Dijkman (r) probeert oud OVV-spits Dick Tijdeman (nu HBSS) het scoren te beletten. (Foto: Wil van Balen)

HBSS straft fouten OVV af,Duel Brielle uitgesteld

wo 24 nov 2021, 13:15 Algemeen

Oostvoorne/Brielle - OVV werd door titelkandidaat HBSS hard gestraft voor de persoonlijke fouten die werden gemaakt. De Schiedamse bezoekers wonnen met 0-3. De uitwedstrijd van Brielle bij hekkensluiter NeptunusSchiebroek werd vanwege coronagevallen bij de Rotterdammers uitgesteld naar 7 december.

Het uitstel kwam voor Brielle niet ongelegen. De door blessures geplaagde ploeg van trainer Gijs Zwaan krreeg daardoor nog een extra week om de wonden te likken. Komende zaterdag hervat Brielle de competitie op het eigen Geuzenpark met een duel tegen Papendrecht.

OVV kon tegen HBSS, waar oud-OVV-spits Dick Tijdeman de aanvalsleider is, geen vuist maken. De ploeg van trainer Marcel Langeveld had het tegen de snel omschakelende Schiedammers regelmatig zo moeilijk, dat fouten nauwelijks te vermijden waren. Omdat de Oostvoornse doelpuntenmachine dit keer stokte, was een 0-3 nederlaag onvermijdelijk.

De maar langzaam van tal van spierblessures herstellende Pascal van Hulst zag vanaf de zijlijn met lede ogen toe hoe moeilijk zijn ploeg het had tegen HBSS. ‘Voor de winterstop verwacht ik nog geen rentree n het eerste elftal,’ aldus Van Hulst. ‘Ik maak al wel minuten in het tweede elftal, maar ik heb nog altijd veel last.’

OVV speelt komende zaterdag de derby tegen SC Botlek in Spijkenisse. ‘Die wedstrijd moeten we winnen,’ aldus Van Hulst. ‘Anders verliezen we de aansluiting met de middenmoot in de derde klasse C’. 

Uit de krant