Afbeelding

Gemeente Westvoorne heeft begrip voor protestactie horeca

Algemeen 68 keer gelezen

De gemeente Westvoorne heeft signalen ontvangen van horecaondernemers die zaterdag 15 januari bij wijze van protestactie open willen gaan. Nu duidelijk is geworden dat openstelling van de horeca uitblijft, worden deze ondernemers weer getroffen.

Het college van burgemeester en wethouders heeft begrip voor het signaal dat de ondernemers met de protestactie af willen geven richting het kabinet. Om die reden staat het college ludieke acties toe die door de horeca als protest worden georganiseerd, mits zij aan bepaalde voorwaarden voldoen. Het feit blijft dat er landelijke maatregelen gelden, die bedoeld zijn om het virus onder controle te krijgen. Regels waar iedereen zich aan zal moeten houden, zoals mondkapjesplicht en afstand houden. De gemeente Westvoorne zal alleen handhaven bij excessen, bijvoorbeeld overtredingen waarbij gezondheidsrisico’s ontstaan.

De gemeente doet vanaf het begin van de pandemie een groot beroep op de eigen verantwoordelijkheid van inwoners en ondernemers om gezondheidsrisico’s zoveel mogelijk te beperken. Zowel inwoners als ondernemers hebben steeds laten zien hier goed mee om te gaan. Daarvoor is veel bewondering en respect.

Uit de krant