Marloes Wijtsma
Marloes Wijtsma

Kunstroute Kunstwerk Westvoorne

Algemeen 68 keer gelezen

Kunstwerk Westvoorne is blij om na twee jaar afwezigheid weer een kunstwerkroute te kunnen organiseren. Op 24, 25 en 26 juni exposeren 47 kunstenaars uit verschillende disciplines hun werk op mooie locaties in Voorne. Deze editie wordt extra feestelijk omdat ze dit jaar hun derde lustrum vieren, met mooie, leuke en in ieder geval altijd boeiende optredens van muziekgezelschappen.

Aan de Kunstwerkroute is een fietsroute gekoppeld die u door het mooie duingebied voert, langs markante gebouwen en bijzondere locaties die vaak alleen te bezichtigen zijn tijdens het weekend van de kunstwerkroute. Alle locaties zijn ook prima per auto te bereiken. 

Tot eind juni stellen zij de deelnemers aan u voor. Uitgebreide informatie kunt u vinden op kunstwerkvoorne.nl

Marloes Wijtsma
Studeerde af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Maakt een eigentijdse vertaling van bloemstillevens uit de Gouden Eeuw. Ze laat de verf vloeien, druppen en spatten op soms onbewerkt linnen. In deze verfchaos tekent ze zeer gedetailleerde bloemen en bladeren.
Henk Vissers
De rijkdom en afwisseling van licht, kleuren en vormen die hij waarneemt fascineren hem. In zijn Corten-staalsculpturen zijn de vrouw en de natuur de narratieve fenomenen. Licht geeft de beelden een boeiende gelaagdheid door alsmaar wisselende slagschaduwen.

Alicia Zwart
Is een kleurrijke tekenares en animator. Het is haar missie om kinderen te stimuleren om te gaan tekenen en creatief na te denken. Haar ‘tekenkleurplaten’ dagen uit om zelf lijnen te zetten in plaats van alleen te kleuren, zoals bij een gewone kleurplaat.
Kinderen kunnen het tijdens de kunstwerkroute proberen.
Joost Vis
Joost studeerde samen met Alicia Zwart. Hij noemt zichzelf een cartoonist en hoopt op ieders gezicht een lach te toveren. Hij maakt ook digitaal werk. U kunt hem op zijn I-pad aan het werk zien.

Uit de krant