Afbeelding
Agenda

Wat is er te doen in de regio?

Algemeen 370 keer gelezen

Tuintjesmarkt

Brielle - Op zaterdag 14 mei is er weer een tuintjesmarkt in Brielle, in de wijk Rugge. Zo ook op het adres van der Fuyckstraat 150! Deze dames staan belangeloos voor stichting HondenBrokkenMakers. Deze stichting zorgt voor voer, sterilisaties en medische hulp aan straathondjes in Roemenië! 

Buiten het feit dat er heel veel leuke spulletjes te koop zijn, zijn er ter plaatse enveloppen te koop waarin of een nummertje zit of niks! Met het nummertje zijn leuke prijsjes te winnen! Ook is er een mogelijkheid om op de foto te gaan met Bono de hond! Ook kun je blikgooien, waarbij eveneens leuke prijzen zijn te winnen! Koffie met cake is gratis, echter een bijdrage wordt natuurlijk op prijs gesteld! Tot ziens op 14 mei! 

Nationale Molendagen

Oostvoorne - Honderden molens openen hun deuren en draaien op 14 en 15 mei. Door het hele land zijn leuke activiteiten bij de molens, dus kijk snel op https://www.molens.nl/nationalemolendag-2022/ wat er allemaal te beleven is. Dit jaar bestaat het Gilde van Vrijwillige Molenaars 50 jaar en daarom is 2022 het Jaar van de Molenaar. Extra bijzonder dus om een molenaar te bezoeken. Ook de mooie charmante Korenmolen Oostvoorne draait en maalt op zaterdag 14 mei 2022 en is geopend voor publiek. De geur van versgebakken pannenkoeken komt u al van verre tegemoet. 

De molenaars en vrijwilligers geven u graag een rondleiding en vertellen u meer over de molen en het ambacht. Zij hopen u dan te zien. U bent tussen 10:00 en 16:00 uur van harte welkom.  

Rock in ‘t Kont

Brielle - Op vrijdag de 13e om 22.30 uur is het tijd voor gitaarrock met Appetite. Trek je 90’s Guns n’ Roses tshirt uit de kast en kom naar ‘t Kont van het Paard’. De hardrock band Appetite is een Guns ‘N Roses tribute band die zich volledig heeft toegelegd op het legendarische album ‘Appetite For Destruction’. Dit is het eerste studio album van Guns ‘N Roses en werd uitgebracht in 1987. Het album bevat klassiekers als ‘Welcome to The Jungle’, Nightrain en Sweet Child O’ Mine. Appetite bestaat uit vijf rockers die weten hoe je een rockshow neerzet. Verwacht vette riffs, stampende drums en natuurlijke een stemgeluid dat ongelofelijk dichtbij de stem van Axl Rose komt. Het optreden start omstreeks 22.30 uur en is gratis toegankelijk. ‘T Kont van het paard vindt u aan de Kaatsbaan in het mooie centrum van Brielle. 

Open Dag Op Aarde

Brielle - Op zaterdag 14 mei organiseert boerderij Op Aarde een Open Dag. De vorige keer is drie jaar geleden, dus ze kijken er naar uit! Iedereen is van harte welkom. U kunt rondkijken op het bedrijf, in de zorgboerderij en toelichting krijgen over hun dagbesteding. Nieuwe vrijwilligers zijn uiteraard ook van harte welkom! Ook de ruimten voor vergaderingen, trainingen en bijeenkomsten zijn te bezoeken. U kunt zich laten informeren over de verschillende activiteiten. In de schuur worden producten van eigen land en eigen hand verkocht. Binnen kunt u genieten van een kopje koffie of thee en met heerlijke appeltaart of boterkoek of een kopje soep. In de kas en de tuin komt het voorjaar u tegemoet. In hun ‘koninklijke’ stallen kunt u een kijkje nemen bij al hun dieren, zoals de jonge poesjes! Op Aarde – een boerderij met Zaai, Zorg, Zin & Zon – is een unieke plek waar het boerenbedrijf energieneutraal wordt gecombineerd met zorg en zingeving.

Liefde en Troost

Brielle - Op 15 mei geeft Vocaal Ensemble En Chantant een prachtig en uitdagend concert met als thema ‘Liefde en Troost’. Op het programma staat muziek uit de Romantiek met o.a. liederencyclussen van Brahms, Wolf en Andriessen. De Romantiek is een kunststroming uit de 19e eeuw met them’s die vaak gaan over emotie, fantasie en natuur. Zoals u inmiddels gewend bent, kunt u de kaartjes bestellen via de website www.enchantant.nl. In de pauze krijgt u een gratis drankje op vertoon van uw kaartje. Locatie: St Catharijnekerk in Brielle. Datum: Zondag 15 mei. Aanvang: 15.00 uur, kerk open om 14:30. Kaartjes: € 15,00 en voor Vrienden van de St Catharijnekerk € 12,50

Opera in Prinsenkwartier

Brielle - Elke eerste woensdag van de maand kunt u bij Welzijn Ouderen in Het Prinsenkwartier luisteren en kijken naar een opera of operette. Omdat dit jaar de dodenherdenking op de eerste woensdag van mei valt, is de opera avond deze maand op woensdagavond 18 mei 2022. Ze draaien de opera La Donna del Lago van de componist Gioachino Rossini, gebaseerd op een gedicht van Walter Scott: The Lady of the Lake. Centraal in de opera staat Elena de dochter van Douglas de vroegere leermeester van koning Giacomo. De koning is in stilte verliefd op Elena maar haar vader wil dat zij met Rodrigo het hoofd van de Hooglanders gaat trouwen. De grote liefde van Elena is Malcolm. Bij de start van de opera is de koning in oorlog met de Hooglanders en Douglas. Wilt u weten hoe dit afloopt? Kom dan naar Welzijn Ouderen. De vertoning begint om 19.30 uur. De zaal is open om19.00 uur. Afloop ongeveer 21.35 uur. U vindt Het Prinsenkwartier op M.H. Trompstraat 135. Toegangsprijs € 3,50 en Catharinapashouders betalen € 1,50. (Pinnen of contactloos). Wilt u zeker zijn van een zitplaats, meldt u dan van tevoren aan. Welzijn Ouderen is telefonisch te bereiken via 0181-728281 (ma t.m vrij 10.00 en 13.30 uur). Of per email bij receptiewo@catharinastichting.nl

Trefpuntavond Leemgaarde

Oostvoorne - Op donderdag 19 mei is de volgende Trefpuntavond waarop ze weer iedereen zonder voorbehoud mogen uitnodigen. Op deze avond hebben ze een leuk swingend trio voor u in petto: SISTER SWINGmet ‘Don’t fence me in’. Het is al weer meer dan 75 jaar geleden dat er in Nederland een einde kwam een vijf zware oorlogsjaren. Jaren die voor altijd verbonden zullen zijn met angst en verdriet, zeker voor wie ze meegemaakt heeft en dat zijn er velen onder u.  Even moeten we dan toch ook denken aan al die mensen die dit en nog veel erger, meemaken in Oekraïne. Maar het waren  voor ons ook jaren die voor altijd verbonden kunnen zijn, met hoop, uitgedrukt in liedjes als ‘We’ll meet Again’, ‘Somewhere over the Rainbow’en ‘Bei mir bist du Schön’. De zangeressen van Sister Swingkoesteren deze liedjes en nemen ze dan ook mee in hun programma. De stemmen van Edit Bartos, Judith Schut en Katrien Verheijden, strelen het oor, verwarmen het hart en voeren ons terug in de tijd. De avond begint, zoals altijd om 20.00 uur en zal duren tot 22.00 uur. 

Omdat dit de eerste keer is dat er ook bezoekers van buiten Leemgaarde mogen worden uitgenodigd, is het zaak dat u zich tijdig aanmeldt bij Pia. Toegang is, zoals altijd, gratis, drankjes zijn voor eigen rekening. Als u geen consumptiekaart wilt kopen. kunt u met pin afrekenen. Het wordt geheid een swingende avond, zorg dat u erbij bent!

Uit de krant