Burgemeester De Jong en wethouder Borgonjen overhandigden Casper van Eijck namens de organisatie een cheque van 6000 euro.
Burgemeester De Jong en wethouder Borgonjen overhandigden Casper van Eijck namens de organisatie een cheque van 6000 euro.

Jeugdtoernooi VV Rockanje in teken van ‘Support Casper’

Algemeen 177 keer gelezen

Rockanje - Het jaarlijkse voetbaltoernooi voor de jeugd van 7-13 jaar stond afgelopen zaterdag bij voetbalclub Rockanje in het teken van fundraising voor ‘Support Casper’. Na een geslaagd toernooi kon de trotse organisatie een bedrag van 6000 (!) euro overhandigen aan specialist Casper van Eyck.

‘Support Casper’ is een stichting die zich inzet voor onderzoek naar alvleesklierkanker en de bevordering van de helaas nog altijd maar zeer korte levensverwachting van mensen bij wie deze vorm van kanker wordt vastgesteld. 

Sponsor
‘De sponsor van het voetbalteam dat ik train, stelde voor om op ons jaarlijkse jeugdtoernooi geld in te zamelen voor Support Casper,’ zegt Patrick Warbout, één van van de organisatoren van het toernooi. ‘Dus we hadden rondom ons toernooi activiteiten als loterijen en de verkoop van voetbalshirtjes om geld in te zamelen. Ons streefbedrag was 5000 euro, maar dat bedrag zijn we echt ruimschoots voorbij hegaan.’

Burgemeester Peter de Jong en wethouder Wilbert Borgonjen waren namens de gemeente Westvoorne op het toernooi aanwezig en onthulden na afloop van het toernooi het bedrag om het daarna symbolisch aan professor Casper van Eyck aan te bieden.  

Uit de krant