Afbeelding

Kinderen OBS De Bosrand krijgen regelmatig buitenles taal en rekenen

Algemeen 384 keer gelezen

Brielle - Leren op school is zoveel meer dan een normale reken- of taalles binnen in de klas. Marloes Hijbeek is leerkracht van groep 8 van OBS De Bosrand in Oostvoorne en verplaatst haar klaslokaal regelmatig naar buiten. Buiten op het schoolplein wordt de lesstof geoefend tot enthousiasme van de leerlingen.

Op donderdagochtend 8 september is het een bewolkte ochtend. Af en toe lijkt er een spatje neerslag te vallen, maar gelukkig blijft het droog en kan de buitenles op het schoolplein gewoon doorgaan. Een schoolplein waarbij je je naast speeltoestellen, een groene natuurspeelplek moet voorstellen, met een eigen schoolbos en struiken mét bospaadjes om je te verstoppen.

Buitenles taal

Juf Marloes heeft langs de bospaadjes 11 kaartjes op de bomen gehangen met verschillende zinnen erop. De bedoeling? Kinderen moeten in tweetallen de zinnen ontleden door de dikgedrukte tekst een naam te geven. “Dit lijkt misschien eenvoudiger dan binnen oefenen in de klas. Maar met deze oefeningen buiten, moeten ze elkaar ook echt opzoeken en sámen iets doen door te overleggen. Net zoals in de klas loop ik rond, geef ik uitleg en kijk ik wat kinderen nodig hebben om de zinnen goed te leren begrijpen.”

Frisse lucht en beweging

Iedere taal- of rekenles heeft een vaste structuur, eerst krijgen leerlingen instructie en daarna is het een kwestie van oefenen en verwerken. “In het werkboek staan dezelfde oefenzinnen in kolommen”, vertelt Marloes. “Dat oefenen kan wat mij betreft veel leuker. Daarom ga ik regelmatig met de kinderen naar buiten en zorg ik vooral voor leerplezier en samenwerking.” Ook de leerlingen zijn enthousiast: “Want we kunnen lekker bewegen in de frisse buitenlucht.”

Meer weten over OBS De Bosrand? Neem dan contact op met de schooldirectie via: bosrand@edumarevpr.nl.

Uit de krant

Uit de krant