Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Nieuwe reddingspost naar verwachting eind 2022

Algemeen 191 keer gelezen

Hellevoetsluis - De reddingsbrigade in Hellevoetsluis moet voor het einde van dit jaar het pand aan de Veerweg verlaten. De reden voor deze verhuizing is de ontwikkeling van het bouwproject Veerhaven en hierdoor kan de reddingsbrigade niet op deze locatie blijven. 

Een woordvoerder van de gemeente laat het volgende weten na de commotie die is ontstaan naar aanleiding van eerdere berichtgeving:  ”We zijn zeker al een paar jaar met de reddingsbrigade op zoek naar een nieuwe plek. Zo hebben we samen met hen naar een nieuwe post gekeken die we kunnen overnemen van de Veiligheidsregio Haaglanden. Aan het Quackstrand zal een nieuwe reddingspost worden geplaatst in plaats van de post die er nu staat. Daar kan de reddingsbrigade in elk geval voor een periode van vijf jaar kan blijven. De nieuwe reddingspost biedt meer ruimte voor de opslag van materialen dan voorheen. Voor het materieel, zoals de vier reddingsboten en voertuig, is het wenselijk dat er een andere plek gezocht wordt om deze te stallen.”

“We hadden graag gehad dat die post er nu al zou zijn, het was wachten op de vergunning maar die is inmiddels verleend. En we verwachten geen zienswijzen die een negatieve invloed hebben op de procedure. De verwachting is dat de post tegen het einde van het jaar bij het Quackstrand geplaatst kan worden. De reddingsbrigade zal hun materiaal tijdelijk op een andere locatie wegzetten.”

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op groothellevoet.nl

Uit de krant