Een geëmotioneerde Peter de Jong, die deze avond werd benoemd tot ereburger van Westvoorne (Fotografie: Wil van Balen)
Een geëmotioneerde Peter de Jong, die deze avond werd benoemd tot ereburger van Westvoorne (Fotografie: Wil van Balen) Wil van Balen

Groots afscheid burgemeester Peter de Jong: ‘Het was buttegeweun!’

Algemeen 616 keer gelezen

Oostvoorne - In een werkelijk afgeladen SCC De Man heeft burgemeester Peter de Jong maandagavond officieel afscheid genomen van ‘zijn’ Gemeente Westvoorne. Maar liefst 16 jaar lang was hij onze burgervader. 

De avond begon al bijzonder, want Peter de Jong en zijn gezin werden gebracht door de brandweer. Nadat zij uit de brandweerwagen geklommen waren, volgde nog een bijzonder moment en wel een gezamenlijk muzikaal optreden van Muziekvereniging Ons Genoegen uit Rockanje en Muziekvereniging Volharding uit Oostvoorne. En dat mag gerust een memorabel moment genoemd worden! Ondertussen werden de gasten, die in een grote rij naar binnen stroomden, toegezongen door de dames van het koor The Soundwaves en zat de stemming er al lekker in. In de zaal werden Peter de Jong en zijn familie opgewacht door Suzanne Mulder, presentator en verslaggever van RTV Rijnmond, die de avond die bol stond van de toespraken, op de haar zo bekende wijze gezellig aan elkaar praatte. Dat heel veel mensen de moeite hadden genomen om naar De Man te komen om afscheid te nemen van onze burgemeester, was geen verrassing. Daardoor paste helaas niet iedereen in de zaal, maar gelukkig konden de mensen in de gang en in de foyer alles toch volgen wat er op het podium gebeurde doordat er hier televisie schermen stonden. 

Gekozen was deze avond voor een combinatie van live toespraken door onder ander burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam en tevens voorzitter van de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond, Peters vrouw Tilly en van te voren opgenomen video boodschappen van onder andere Arjen Littooij, Hans van Lith, Rien de Roon, maar ook van zijn beide zoons. Er werden herinneringen opgehaald, anekdotes verteld, maar de rode draad in alles was vooral de wijze waarop iedereen zijn waardering uitsprak over Peter de Jong. Niet alleen als burgemeester, maar zeker ook als persoon. Vooral zijn betrokkenheid en het tussen de mensen in staan, werden vaak genoemd. Dat hij gemist gaat worden, moge duidelijk zijn. Peter liet op zijn beurt weten in zijn speech, dat ook hij de 16 jaar als burgemeester als heel erg prettig heeft ervaren. Stil zitten zal er niet bij zijn, want hij heeft vele hobby’s, zoals fietsen maar als echte whiskyliefhebber bijvoorbeeld ook het maken van whiskybonbons. Deze hebben na deze avond zelfs een naam gekregen en velen zijn dan ook nieuwsgierig geworden naar het recept van deze ‘Petertjes’. Verder gaat hij zijn ‘vrije’ tijd vullen als coach en start hij zijn eigen coaching en adviesbureau. Een job die hem op het lijf geschreven is!

Uit handen van Wim Sjoukes ontving Peter nog een speldje en een kunstwerk en mag hij zich voortaan Ereburger van Westvoorne noemen. Peter eindigde zijn toespraak met in het kort hoe hij zijn tijd als burgemeester heeft ervaren met de eigenlijk alles zeggende woorden ‘Het was buttegeweun!’. Hierna volgde het handen schudden, wat gezien de hoeveelheid gasten zeker tot in de late uurtjes heeft geduurd!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant