Het eerste overleg van de dorpsraden
Het eerste overleg van de dorpsraden

Overleg dorpsraden Rockanje Oostvoorne en Tinte

Algemeen 584 keer gelezen

Voorne aan Zee - Op woensdag avond 25 januari hebben de drie dorpsraden elkaar voor het eerst ontmoet. De aanleiding was een presentatie over het functioneren van dorpsraden op Schouwen Duiveland.

Mede door de inzet en bemoeienis van deze dorpsraden zijn o.a. de haven van Brouwershaven en Renesse sterk ontwikkeld. Onze dorpsraden zijn net geformeerd en moeten nog hun rol eigen maken. Om die reden is het heel goed om te leren van dorpsraden die al meer dan 10 jaar functioneren. De vertegenwoordigers van Schouwen Duiveland gaven aan dat de kernen van Westvoorne een mooie start kunnen maken omdat er al Dorpsvisies zijn, dat Dhr. Schop als wethouder dorpsraden tot zijn aandachtsgebied heeft gekregen en dat het coalitie akkoord dorpsraden wenst te faciliteren. Zij adviseren onze dorpsraden wel aan om prioriteit te geven aan het pleiten bij de gemeenteraad voor een budget en uitwerking programma van de dorpsvisies want alleen dan wordt er voortgang gemaakt met de realisatie. 

De dorpsraad van Tinte had al het college uitgenodigd om Tinte te presenteren en er werd ook afgesproken dat alle drie de dorpsraden bij deze kennismakingsbijeenkomst aanwezig zullen zijn. De drie dorpsraden vragen de bewoners actief de dorpsraden op te zoeken maar ook ze de ruimte te geven om in hun rol te groeien.  

Uit de krant