Afbeelding

Rotterdamtrip van de Senioren Reisclub Westvoorne

Algemeen 662 keer gelezen

De voorjaarsreis van de seniorenreisclub ging deze keer naar Rotterdam. Als eerste werd er koers gezet naar het SS Rotterdam, die afgemeerd ligt op de kop van het derde Katendrechtse hoofd. Het was het voormalig vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn en als cruiseschip heeft het ss Rotterdam vele wereldzeeën bevaren.

Het schip is bij de RDM werf op Heijplaat gebouwd, in 1959 door Koningin Juliana gedoopt en is daarna van stapel gelopen en op 4 augustus 2008 afgemeerd op de huidige ligplaats. Het schip heeft nog alle egards van die tijd en is nu te bezichtigen.

De deelnemers konden een audio toer volgen door het schip. Rond het middaguur werd in het Lido van het schip een heerlijke lunch geserveerd. Al het personeel loopt nog in het uniform zoals het bij die tijd hoorde. Na de lunch werd er weer in de bus gestapt en ging de (korte) reis naar het Willemsplein alwaar het historisch trammetje, van de stichting RoMeo, wachtte voor de “Rotterdamse Voetbal Tramtour”.

Onder leiding van Herco Kruik, gingen de deelnemers allereerst mee naar het stadion van Excelsior, Woudenstein. Onderweg vertelde hij veel humoristische anekdotes over de voetbalwereld. Verhalen over oude spelers (Robin van Persie is bij Excelsior begonnen) en oud Rotterdamse voetballers werden op humoristische wijze verteld. Van Woudenstein ging het richting het Kasteel van Sparta. Ook hierbij kwamen de verhalen over de verschillende namen van (oud) spelers en van het Kasteel ging het tenslotte richting de Kuip. Herco vertelde dat het niet veel gescheeld heeft dat Feijenoord in Barendrecht gevoetbald zou hebben omdat er onenigheid was waar een stadion zou komen. Kortom, het was een hele gezellige middag, waarbij het weer fantastisch meewerkte.

Senioren Reisclub Westvoorne organiseert (meer)daagse reisjes, i.s.m. de ABO uit Hellevoetsluis. Zo is de eerstvolgende (bus)reis naar het varend corso in het Westland op 21 juni. Daar stapt u vanuit de bus over in een boot die naar een plaats vaart waar vandaan u het corso van dichtbij voorbij ziet varen. 

Bent u hierin geïnteresseerd, geef even een belletje of stuur een mailtje. U wordt dan op de hoogte gehouden van alle reizen en reisjes.

Info: 0628983134 / e.berg73@live.nl    

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant