Afbeelding

Kleine Prins in de Kleine man

Actueel 86 keer gelezen

Oostvoorne - Donderdag 3 januari 2013 is er in Cultureel Centrum de Man te Oostvoorne een bijzondere toneelvoorstelling: “De Kleine Prins”. Gepresenteerd door Theater Van Santen.

Deze minimusical is leuk voor kinderen van 5 t/m 10 jaar. Ook ouders zullen tijdens deze voorstelling ongetwijfeld veel herkennen uit het bekende boek. De voorstelling is gebaseerd op het boek “De Kleine Prins” van Antoine de Saint – Exupéry, Franse schrijver en vliegenier (1900 – 1944). Het verhaal bezit alle kwaliteiten om kinderen -en ook grote mensen- te laten wegdromen in fantasieën die geen grenzen kennen. Hopelijk zullen allen die dit verhaal – dat nu reeds gerekend mag worden tot de klassieke literatuur – ter hand nemen, het niet enkel lezen, maar ook werkelijk de lachende kleine prins, het kind met de gouden haren, tegenkomen!

De Kleine Prins woont op een kleine planeet met een roos en drie vulkaantjes, waarvan er twee werken en de derde niet - nou ja, je weet maar nooit! Hij is de hele dag bezig met het verzorgen van zijn planeet. Op een dag verlaat de prins zijn planeet om te zien hoe de rest van het heelal eruit ziet. Op zijn avontuurlijke reis naar andere planeten komt hij een aantal bijzondere volwassenen tegen. Hij ontmoet o.a. een Koningin, een ijdeltuit, een aardrijkskundige, een muzikant, een zakenman en een lampopsteker. Tenslotte komt hij op de planeet aarde, waar hij in de Sahara een vliegenier ontmoet die met motorpech is geland. De Vliegenier heeft nog maar voor een aantal dagen water en moet in die tijd zijn vliegtuig weer aan de praat krijgen...

Wanneer
Donderdag 3 januari 2013, 15.00 uur

Waar
Cultureel Centrum De Man Oostvoorne, Burgemeester Letteweg 30, Oostvoorne

Wie
Kinderen van 5 t/m 10 jaar

Toegang
Kaarten kosten € 5,- per stuk en zijn te verkrijgen in de voorverkoop via bibliotheek
Rockanje en Oostvoorne en aan de kassa van Cultureel Centrum de Man.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant