Afbeelding

Dorpsplein Rockanje krijgt boom

Actueel 225 keer gelezen

ROCKANJE - Binnenkort krijgt het Dorpsplein in Rockanje de langverwachte boom. Op 9 december 2013 om 15.00 uur wordt hij door wethouder Van Lith, geassisteerd door de leden van de werkgroep Dorpsplein, midden op het plein geplant. De meeste bewoners van Rockanje zullen inmiddels de ronde bank op het Dorpsplein hebben gezien. In het gegraven gat wordt een moeraseik geplant.

Vorig jaar zijn tijdens de inspiratieavonden ideeën ingebracht voor de invulling van het Dorpsplein. Eén van de ideeën om het plein aantrekkelijker te maken was het planten van een boom. Een mooie boom, centraal op het plein en met een zitbank eromheen. Veel mensen vinden het plein namelijk erg ongezellig, kaal en leeg. Na de inspiratieavonden is een werkgroep gevormd met geïnteresseerde omwonenden, winkeliers, ondernemers en de gemeente om de ingebrachte ideeën uit te werken, onder andere ook het idee van de boom.

Tijdens de kerstperiode in 2012 hebben de ondernemers ervoor gezorgd dat het plein er door de verlichting in de winter veel gezelliger uitziet. Ook stond er een kerstboom midden op het plein. Wethouder Van Lith heeft toen beloofd dat het volgende jaar op die plek een vaste boom zou staan. En dat is gelukt!

Er is zorgvuldig nagedacht of de boom wel te combineren is met de weekmarkt. Iedere vrijdag moet het Dorpsplein namelijk gevuld kunnen worden met kramen en verkoopwagens. Bij het voorstel van de boom is daarom goed uitgezocht of er wel voor iedereen genoeg ruimte overbleef. Behoud van een goede markt is natuurlijk ook van waarde voor het centrum van Rockanje. Er zullen geen marktkramen verdwijnen om plaats te maken voor de boom, want er is net zolang gepuzzeld tot er plek was voor een boom en alle kramen tegelijk. Het plaatsen van een boom op het plein is vergunningsvrij.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant