Afbeelding

Hobbywerkplaats Westvoorne viert zilveren jubileum

Actueel 197 keer gelezen

OOSTVOORNE - Vorige week donderdag waren de medewerkers van de stichting ‘Hobbywerkplaats Westvoorne’ bijeen in gebouw De Remise op industrieterrein Pinnepot in Oostvoorne om het 25 jarig bestaan te vieren.

De stichting heeft drie afdelingen, waarvan de jeugdtimmerclub al héél lang bestaat. Zo kan de voorzitter, Jan van Buren, zich nog goed herinneren hoe hemzelf, 60 jaar geleden, de timmerbeginselen werden bijgebracht. Toen door Jantje Lobs, een bekende Oostvoornaar. Alle werktafels zijn vol bezet. Ook de afdeling ‘Gered Gereedschap’ bloeit. Eens begonnen met twee medewerkers, telt de afdeling nu veertien medewerkers als steunpilaren. De derde afdeling, de klussendienst, is nog steeds in staat om aan alle aanvragen te voldoen.

Begin
Drie medewerkers hebben het begin meegemaakt en zijn nog steeds actief. Reden voor de stichting Hobbywerkplaats Westvoorne om deze vrijwilligers vorige week donderdag in het zonnetje te zetten. Gert Helbers (medeoprichter, oud voorzitter), Piet van der Hoek (oud- voorzitter en op 89 jarige leeftijd nog steeds timmeropa!) en Ger Bouter (25 jaar coördinator GG, bestuurslid). Uit handen van de voorzitter ontvingen ze een oorkonde en een horloge. De feestelijkheden werden even onderbroken door het binnenvallen van ‘De Meisjes van het Kerkplein’. Deze aan kringloopwinkel ‘Het Vervolg’ verbonden werkgroep doneerde de opbrengst van hun kerstactie aan ‘Gered Gereedschap’. Deze schenking zal ten goede komen aan een nieuw project voor Afrika.

Foto: Wil van Balen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant