Vader en zoon Van den Berg van De Siervogel, waren trots op de belangstelling voor de vogelshow in Tinte. * Foto: Jos Uijtdehaage.
Vader en zoon Van den Berg van De Siervogel, waren trots op de belangstelling voor de vogelshow in Tinte. * Foto: Jos Uijtdehaage.

Veel belangstelling voor shows van De Siervogel en Fauna Sport

Actueel 936 keer gelezen

Oostvoorne/Tinte – Vooral de zaterdag van het afgelopen weekeinde was een uitgelezen dag om met de fiets een mooie poldertocht te maken en dan aan de Konneweg in Tinte en aan de Heijndijk in Oostvoorne tussenstops te maken.

In Tinte hield vogelkweekvereniging De Siervogel de jaarlijkse tentoonstelling en in Oostvoorne toonde kleindierenfokvereniging Fauna Sport de resultaten van het afgelopen jaar.

Ideaal
Voor de tentoonstelling van De Siervogel werden zo'n 350 tropische vogels ter keuring waren aangeboden. 'Het hadden er nog wat meer kunnen zijn,' aldus de nieuwe voorzitter van De Siervogel, Lars Schipper. 'Maar een van onze grootste inzenders had vergeten om de verlichting in zijn volière in te stellen tijdens zijn vakantie. Daardoor gingen zijn vogels te snel in de rui gegaan. Dan zijn het nog altijd prachtige beestjes, maar ze zijn niet op hun mooist voor een tentoonstelling.'
De vogels die wel op hun mooist pronkten kwamen nog extra tot hun recht door de opzet van de show die door twee fraaie decoratieve volières vol vogels die niet meededen om de prijzen, iets extra's kreeg dat door veel bezoekers zeer werd gewaardeerd.

Uitslagen De Siervogel
bondskruis:
Arie Stolk (Aymaraparkiet); aangewezen vogel: Wim Schelt (Geelintensief); beste kromsnavel: Arie Stolk (Aymaraparkiet); beste kanarie: Peter Sterkens (Raza Espanol donkerbont intensief); beste tropische vogel: Kees van den Berg (Binsenastrilde); poedelprijs: Bert Moerman (Timorrijstvogel); Faunaland Luesing Wisseltrofee: Arwin van der Valk (278 punten). Algemeen klassement: Kees van den Berg (469 pnt), 2. Arwien van der Valk (465 pnt). 3. Bert Moerman (465 pnt), 4. Bert Casteleijns (465 pnt), 5. Arie Stolk (462 pnt); Algemeen klassement jeugd: 1. Robin van den Berg (270 pnt).

Tuincentrum Voorne
Bij Tuincentrum Voorne aan de Oostvoornse Heijndijk was het zaterdag een komen en gaan van dierenliefhebbers. 'Het is vooral vandaag hartstikke druk,' liet Peter de Vries, een van de vaste vrijwilligers die jaarlijks de tentoonstelling van Fauna Sport realiseren, weten. Maar daar doe je het voor. Als er niemand naar je tentoonstelling komt kijken, is de lol er ook snel vanaf natuurlijk.'

Uitslagen Fauna sport
Konijnen:
1. Aad Westerveld (Hellevoetsluis); cavia's: 1. Aad Westerveld (Hellevoetsluis); grote hoenders: 1. Bas Melaars (Stad aan 't Haringvliet); dwerghoenders: 1. Comb. De Vries (Vierpolders); jeugd: 1. Rowan Brakel (Hellevoetsluis); sierduiven: 1. Aad Klepper (Ouddorp); jeugd: 1. Niels Luime (Ouddorp); oorspronkelijke watervogels: 1. Hans Voogd (Ouddorp); jeugd: 1. Arco Luime (Ouddorp); gedomesticeerde watervogels: 1. Niels Luime (Ouddorp); jeugd: 1. Niels Luime (Ouddorp); siervogels: 1. Francis Kriesels (Spijkenisse).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant