Boy Stolk (OVV) is dit seizoen de minst gepasseerde doelman van de tien keepers die in actie kwamen. (Foto: Jos Uijtdehaage).
Boy Stolk (OVV) is dit seizoen de minst gepasseerde doelman van de tien keepers die in actie kwamen. (Foto: Jos Uijtdehaage). Foto: Jos Uijtdehaage

Sven Groenenboom en Boy Stolk winnaars van de klassementen

Actueel 591 keer gelezen

Oostvoorne - Vorige week vrijdag beloonde sponsor Ron Klein van het Pool- en feestcafé De Burcht in Oostvoorne de winnaars van het topscorersklassement en het keepersklassement van Briels Nieuwsland en Weekblad Westvoorne.

Met 27 goals scoorde Rockanje-spits Sven Groenenboom maar liefst tien treffers meer dan de naaste concurrenten Jesper Lakerveld van Vierpolders en de winnaar van het topscorersklassent van vorig jaar, OVV-spits Pascal van Hulst, die beiden op zeventien treffers uitkwamen. Met 21 tegentreffers in 17 duels werd OVV-doelman Boy Stolk de minst gepasseerde keeper van de vijf clubs die meededen aan het keepersklassement. Stolk kwam in een seizoen waarin in totaal tien keepers voor het eerst elftal van hun clubs in actie kwamen uit op een gemiddelde van 1.2 tegengoals per wedstrijd.

Indrukwekkend
Het zag er aanvankelijk niet naar uit dat Rockanje de winnaar van het topscorersklassement van het seizoen 2018-2019 zou leveren. De nieuw op sportpark Drenkeling neergestreken trainer Harry Rusken kreeg een jonge en ten opzichte van vorig seizoen vrijwel geheel vernieuwde selectie onder zijn hoede, die in de competitie in de vierde klasse H aanvankelijk uiterst wisselvallig presteerde. Eigenlijk deed alleen Sven Groenenboom in de eerste periode van de competitie wat er van hem werd verwacht. De spits scoorde makkelijk, maar dat was in de eerste acht duels vaak niet genoeg om ook punten aan de wedstrijden over te houden. Geleidelijk aan gingen de spelers van sportpark Drenkeling echter aan elkaar wennen, kwamen de automatismen in de ploeg en daarmee volgden ook de resultaten. In de tweede periode pakte Rockanje al veel meer punten dan bij de start en in de laatste periode zetten de mannen van een trotse trainer Harry Rusken een serie neer die qua punten alleen maar werd overtroffen door het dit seizoen ongenaakbare FC Vlotbrug. Die ploeg werd kampioen, waardoor het ticket voor nacompetitievoetbal ten deel viel aan de nummer twee in de periode en dat was Rockanje. Groenenboom ging in al die tijd gewoon door met scoren. De spits was goed voor gemiddeld een treffer per wedstrijd en vormde daarmee steeds een geruststellend zekerheidje voor zijn ploeggenoten. Afgelopen zaterdag opende Rockanje de nacompetitie met een overwinning in de uitwedstrijd bij ZBC '97. Groenenboom had met twee goals weer een belangrijk aandeel in de 2-4 zege.

Keeperstrainer
Boy Stolk is de onverwachte winnaar van het keepersklassement van dit seizoen. De 18-jarige A-junior kwam pas na de eerste periode van de competitie in de derde klasse D in het eerste elftal van OVV. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen maakte Stolk met Bob Pieterson en Jeremy Verschoor deel uit van het trio keepers dat in aanmerking kwam voor de positie in het doel dat seizoenen lang door routinier Daniël van de Beek (48) met verve werd verdedigd. Van de Beek, winnaar van het keepersklassement van vorig seizoen, gaf als keeperstrainer van OVV aanvankelijk Pieterson de kans om zich te bewijzen onder de lat. Na de eerste periode besloot de technische staf van OVV om door te gaan met Boy Stolk. De jonge keeper beloonde het vertrouwen met een hele sterke entree in het team. Tot op vijf wedstrijden voor het einde van de competitie bevond het moyenne van Stolk onder de magische grens van 1.0 tegengoal per duel. In de ontknoping van de competitie kon Stolk dat moyenne niet vasthouden, maar zijn gemiddelde van 1.2 was nog altijd 0.2 goals per duel lager dan dat van naaste concurrent René van der Meiden van Rockanje. 'Als je als derde keeper aan het seizoen begint en je sluit zo'n competitie af als minst gepasseerde doelman van Brielle en Westvoorne, betekent dat toch wel iets,' zegt Boy Stolk. 'De eerste helft van het nieuwe seizoen met OVV kan ik niet meemaken. Dan zit ik een half jaar in het Midden-Oosten. Het gaat om een stage in het kader van mijn opleiding. Jammer voor het voetbal, maar scholing gaat dan toch echt even voor.'

Door
Ook in het nieuwe seizoen gaan Briels Nieuwsland en Weekblad Westvoorne door met de voetbalklassementen. Ron Klein zorgt dan voor de derde achtereenvolgende keer voor de prijzen voor de productiefste voetballer en voor de minst gepasseerde keeper van Brielle en Westvoorne.

Fotografie: Jos Uijtdehaage

Rockanje-spits Sven Groenenboom scoorde veruit de meeste goals van alle spelers uit het klassement. (Foto: Jos Uijtdehaage).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant