Afbeelding

Van fietsenwinkel naar zeemanshuis, de handtekening is gezet!

Algemeen 854 keer gelezen

Oostvoorne - Als je met pensioen gaat hoef je je handtekening niet te zetten. Pensioen overkomt je. Je wordt gepensioneerd. Daar dacht Martin Roskam uit Oostvoorne anders over. Met een zwierige doch plechtige handtekening bevestigde hij: het is genoeg geweest met mijn taak in mijn winkel. En droeg daarmee het gebouw waar hij decennia lang zijn fietsenwinkel had gedreven over aan het bestuur van ISC The Bridge. Die zorgt voor het Zeemanshuis dat al een  jaar of zes elders in Oostvoorne huist.

The Bridge gaat de winkel huren, Roskam blijft eigenaar, woont er zelfs tegenover. Maar ze maakten er toch een officieel moment van. Het hele bestuur was aanwezig, Agnieta, de vrouw van Martin houdt toezicht. Zij heeft ook al die jaren mee gewerkt in de winkel. En na alle paraafjes en handtekeningen begint voor hen en voor The Bridge een nieuw leven.

The Bridge gaat er bepaald op vooruit. Ze krijgen veel meer ruimte. Bovendien, wat een verschil met nu: de huidige locatie is namelijk onder de grond!  Een beetje krap, en wat vochtig, maar vooral donker. Nu krijgen ze ramen rondom, dat heb je met een echt winkelpand. De winkel staat aan de Stationsweg, aan de rand van het winkelgebied van het dorp. Makkelijk te vinden. En ze hopen een terras te kunnen maken voor koffie, thee en een drankje.

Voor wie is dan dat Zeemanshuis? Natuurlijk voor zeelieden! Die mogen even van boord zolang hun schip aan de Maasvlakte is aangemeerd. Even de benen strekken, een boodschap doen, telefoneren, internetten, een biertje drinken en andere mensen ontmoeten.

De vrijwilligers van The Bridge halen de zeelieden op bij hun schip en brengen ze later weer aan boord. Daar hebben ze een eigen busje voor. De vrijwilligers komen uit meest Oostvoorne, Brielle en Hellevoetsluis en voelen zich in hun betrokkenheid op hun taak éen grote familie. Zij gaan meedenken hoe het nieuwe ‘home’ er uit moet gaan zien, en hebben een stem in de plannen. Dat wordt een spannende tijd.

De handtekeningen zijn dus gezet. De sleutel komt er ook aan op 1 september. Een architect denkt met hen mee waar wat zou kunnen gebeuren. En de familie Roskam? Die kijkt nu op hun oude winkel. Maar ze gaan bedenken  wat ze in hun vrije tijd gaan doen.  Wie weet, worden ze wel vrijwilliger bij het Zeemanshuis! 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant