's Middags op het Dorpsplein
's Middags op het Dorpsplein Wil van Balen

Dansen op de banken bij de Burchtfeesten in Oostvoorne!

Algemeen 1.313 keer gelezen

Oostvoorne - Gelukkig kon het weer, de Burchtfeesten in Oostvoorne als einde van het seizoen. Een feest voor de inwoners na een periode met veel gasten!

Afgelopen zaterdag was het dan zover. Cultevo had als organisator een mooi programma neergezet met voor elke leeftijd volop activiteiten. Zo begon in de ochtend een gevarieerde markt rond het Kerkplein en een goed bezette kleedjesmarkt in de kerktuin. Ook de Timmerclub en de Scouting waren lekker actief. Op het Dorpsplein waren er spannende poppenkastvoorstellingen en de kleintjes genoten.

Tijdens de lunchuurtjes waren de banken op het plein al goed bezet en konden de opgestelde foodtrucks alvast warmdraaien voor de dingen die komen zouden. In de middag waren er optredens van Shantykoor Spijkenisse op het prachtige podium van JLT Audiovisual.

Ook dit jaar was het straattekenen weer gecombineerd met een ander feest in het dorp. Was het vorig jaar in combinatie met Oostvoorne Leeft, de combinatie met de Burchtfeesten blijkt ook een schot in de roos.

Het straattekenteam heeft door de jaren heen al een geweldige ervaring opgebouwd en zo konden dit jaar dan ook een record aantal van precies 200 kids hun mooiste creatie laten zien op het asfalt van het Kerkplein. Nadat de spieren los gedanst waren onder leiding van Zumba juf Mireille konden de kinderen het krijt het werk laten doen. Er waren weer veel mooie creaties waardoor de jury het ook dit jaar niet eenvoudig had. De prijzen werden, maar helaas wel voor het laatst, uitgereikt door burgemeester Peter de Jong.

Rond 5 uur stopten de activiteiten op het Kerkplein en kon het feest op het Dorpsplein in volle omvang aanzwellen. En dat gebeurde! Met de optredens van verschillende groepen zoals het duo Julie Benoit (easy listening ) en onze dorpsgenoot Jort (rap) begon de avond al heel gezellig op een vol Dorpsplein.

Naarmate de avond vorderde en de gekleurde lampionnen, opgehangen als voorbereiding op de 100ste Lampionoptocht op 2 en 3 september, samen met de boomverlichting hun werk gingen doen op het plein, werd het een steeds groter feest. De muziek van de Bitches en absoluut niet te vergeten het inspirerende optreden van de Bounties deed het Dorpsplein bruisen van voor naar achter en zeker ook van links naar rechts!

Alleen maar lachende gezichten en dansende feestvierders op de banken was het resultaat van deze uitermate geslaagde editie van de Burchtfeesten 2022!

Uiteraard hierbij ook de uitslag van de winnaars van het straattekenen 2022:

0-4 jaar:
1e prijs Sam van Deursen (Schildpad)
2e prijs Tess Paans (Huis & auto)
3e prijs Tjibbe Goedhart (Fantasie uit doos)

5-7 jaar:
1e prijs Jasper Wagenaar (Haai met zeewier)
2e prijs Vian Bos (Picachu)
3e prijs Fenna Reuver (Poesje)

8-9 jaar:
1e prijs Lotte de Jong (Fantasie varken)
2e prijs Tamo Feelders (Duurzaamheid)
3e prijs Flor Eggink (Vaas bloemen)

10-12 jaar:
1e prijs Olivia Farooki (Kat)
2e prijs Auron vd Horst (Hand Peace)
3e prijs Laura en Guusje (Leeuw in regenboog kleuren)

Ook voor de kleintjes was er genoeg te doen
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Sfeer en gezelligheid tot in de late uurtjes
Heet feest kwam op gang bij de ondergaande zon
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant