Afbeelding

Het Randstedelijk Mannenkoor in ‘Stuifakkers’ in Rockanje

Algemeen 417 keer gelezen

Rockanje - Op donderdagavond 28 maart 19.30 uur verwelkomen de vrijwilligers van Catharina Welzijn Ouderen Westvoorne Het Randstedelijk Mannenkoor uit Spijkenisse en fluitist Kees Alers in Stuifakkers.

Het is al jarenlang een traditie dat Het Randstedelijk Mannenkoor o.l.v. dirigent Arjan Breukhoven op Witte Donderdag optreedt in “Stuifakkers”. Voor de mannen uit het koor voelt een optreden in “Stuifakkers” als een warm bad en reizen daarom graag af naar Rockanje. Met veel plezier blikt het koor terug op het afgelopen kerstconcert in de St. Catharijnekerk in Brielle met als soliste de bekende sopraan Donij van Doorn (bekend van het orkest van André Rieu). Nu het eerste optreden in 2024 in “Stuifakkers”. Als solist zal de fluitist Kees Alers optreden. Kees begon op negenjarige leeftijd met fluitspelen en studeerde in 1982 cum laude af op het Rotterdams Conservatorium. Sindsdien speelt hij in veel landen en is regelmatig te zien op televisie. Kees zal op de vleugel begeleid worden door Arjan Breukhoven. Overigens kent het koor dit jaar een druk programma. Zo is het koor op 4 mei weer in Brielle te bewonderen op het Herdenking/bevrijdingsconcert in de St. Catharijnekerk.

Het Randstedelijk Mannenkoor bestaat uit 60 zangers, afkomstig vanuit heel Voorne-Putten, Hoogvliet, Poortugaal en zelfs een zanger uit Goeree-Overflakkee. Elke donderdagavond wordt er gerepeteerd in Spijkenisse. Het koor kan best wel versterkingen gebruiken. Komend jaar bestaat het koor 25 jaar, een jubileumjaar dus. In het kader van dit jubileum is een concert gepland in het Belgische Ieper. Onder de Menenpoort aldaar wordt elke avond stilgestaan bij de slachtoffers van De Eerste Wereldoorlog. Maar zover is het nog niet. Eerst wordt gezongen in “Stuifakkers”. Dirigent Arjan Breukhoven zal op zijn bekende humoristische wijze de avond aan elkaar praten.

De toegang is zoals altijd gratis. De avond begint om 19.30 uur en om 19.00 uur gaat de zaal aan de Briggemandreef 2 open. U bent van harte welkom!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant