Afbeelding

Voorne aan Zee in gesprek met inwoners over de omgevingsvisie

Algemeen 381 keer gelezen

Voorne aan Zee - Afgelopen maandag, 25 maart, is de gemeente gestart met gesprekken in alle dorpen en steden van Voorne aan Zee om te praten over de plannen voor de leefomgeving en de keuzes die gemaakt moeten worden voor de toekomst. De aftrap vond plaats op de markt in Brielle. 

Wethouder Igor Bal was erbij: “We hebben veel inwoners gesproken en goed geluisterd. Het is een goede manier om op deze manier van de inwoners te horen wat onze gemeente nodig heeft voor een mooie toekomst. Het gaat over het gebied waarin zij wonen, werken en leven.”

De gemeente Voorne aan Zee is bezig met het opstellen van de omgevingsvisie. Het gaat over allerlei thema’s die te maken met onze leefomgeving, zoals wonen, werken, mobiliteit, vrije tijd, gezondheid, natuur en duurzaamheid. We vinden het belangrijk te praten met de inwoners over bijvoorbeeld: waar wel en geen hoogbouw, wel of niet autoluw maken van de vestingen, mogelijkheden voor recreatie in de buitengebieden, woningbouw voor ouderen of juist voor jongeren, meer of minder toeristen enzovoorts.

Kom meepraten!

De komende dagen kunt u nog langs op:

Donderdag 28 maart tussen 09:00u en 12:00u bij De Gaffelaar in Zwartewaal

Donderdag 28 maart tussen 13:00u en 16:00u bij ’t Dijckhuis in Vierpolders

Woensdag 3 april tussen 09:00u en 12:00u bij Oude Woelhoek in Nieuwenhoorn

Woensdag 3 april tussen 13:00u en 16:00u bij Tintestein in Tinte

Donderdag 4 april tussen 13:00u en 16:00u bij de Meent in Oudenhoorn

Zaterdag 6 april tussen 10:00u en 14:00u bij de Struytse Hoeck in Hellevoetsluis

Het is ook mogelijk mee te praten via de online enquête op www.denkmeemetvoorneaanzee.nl

De omgevingsvisie

Begin 2023 hielden ze een enquête en spraken ze in sessies met hun samenwerkingspartners in de samenleving. De inbreng, kansen en aandachtspunten hieruit zijn gebruikt om de eerste contouren van de visie te schrijven. De omgevingsvisie vormt straks het uitgangspunt voor nieuw beleid en plannen die te maken hebben met de fysieke leefomgeving. Er zijn al toekomstvisies voor verschillende deelgebieden van de gemeente, evenals de toekomstvisie Voorne aan Zee. Die laten ook al zien wat we waardevol en belangrijk vinden voor de toekomst. Deze worden gebruikt bij het opstellen van de omgevingsvisie. Iedere gemeente moet een omgevingsvisie maken. Dit is één van de verplichte onderdelen van de Omgevingswet die sinds 1 januari van dit jaar geldt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant