Afbeelding

Alzheimer Trefpunt V.a.Z.: bewindvoering en mentorschap bij dementie

Algemeen 629 keer gelezen

Brielle - Op woensdagavond 10 april a.s. is er in Brielle bij het Alzheimer Trefpunt Voorne aan Zee alle aandacht voor het thema “Bewindvoering en mentorschap bij dementie”, met als gastspreker Remon van Galen.

Door dementie wordt iemand steeds meer afhankelijk van anderen. Zelf verstandige beslissingen nemen gaat vaak minder goed, juist over moeilijke zaken zoals financiën of welke zorg men nodig heeft. Mogelijk kunnen situaties dan niet goed worden ingeschat, zaken niet goed overzien en wordt het moeilijker om op te komen voor de eigen belangen.

Het is daarom belangrijk om dan tijdig na te denken over de toekomst en het regelen van zorg en financiën eventueel uit handen te geven. Dit kan door het instellen van bewindvoering of mentorschap, met als uitgangspunt de (financiële) bescherming (tegen mogelijk misbruik) van mensen met dementie. Een bewindvoerder of mentor kan worden aangesteld voor iemand met dementie of andere lichamelijke of psychische beperkingen. Als men zelf niet meer in staat is om te beslissen over financiën en/of zorg die nodig is, dan kan dit juridisch vastgelegd worden een rechter. De bewindvoerder kan een familielid, een goede vriend of een professioneel bedrijf zijn.

Gastspreker Remon van Galen heeft ruime ervaring als maatschappelijk werker en treedt op als bewindvoerder, mentor en curator. Deze avond legt hij uit wat het inhoudt als u een bewindvoerder of mentor aanstelt, hoe dit in zijn werk gaat en wat de verschillen en mogelijkheden hierin zijn. Uiteraard is er ook voldoende gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen met elkaar te delen.

Het Alzheimer Trefpunt is vanaf 19.00 uur geopend. Aanvang 19.30 uur. Toegang gratis.

Adres: Het Bolwerk (Prinsenkwartier), M.H. Trompstraat 135, 3231 XN Brielle

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant